Al-Malik:Konungen

Bismillah irrahman irrahim

Hej kära systrar och bröder! Jag satt nyss o fundera över en grej och tänkte dela med mig av det på bloggen. Det handlar om "Mr.right". Alla systrar förstår nog vad jag menar haha. Men jag satt o tänkte på de o kom fram till att de inte finns någon sån, mr right. Vadå mr right? Ska det finnas en kille i hela världen som är rätt för dig yani? En kille som du kommer bli fullt förälskad i och som du kommer leva lycklig med i alla dina dagar? Tror du verkligen det? Det gör inte jag.

Om man tänker sig två olika tjejer, både troende och bra tjejer. Den ena tjejen är kär i kärleken, hon drömmer sig dagligen bort om mannen hon ska gifta sig med o leva hela sitt liv med, hon älskar och se amerikanska filmer och mr right dyker ju alltid upp där! Han kommer komma från ingenstans, se ut som ingen annan-det finaste killen hon någonsin sett- , han kommer inte ha några brister, han kommer älska henne för den hon är, han kommer ha bra med pengar o jätte fint yrke, han kommr inte ha varit me en enda tjej innan henne o han kommer bara se henne o ingen annan tjej, och han kommer fråga om han vill gifta sig med henne. O utöver allt detta kommer hon att bli kär i honom o han i henne efter första ögonkast! Detta är denna tjejens tankar o hon väntar på honom så länge det behövs.

Den andra tjejen har även hon mycket krav, men de skiljer sig betydligt från den första tjejen. För det första har hon inget emot amerikanska kärleksfilmer, det kan va trevligt att titta på, men hon vet att dem är långt ifrån verkligheten. Hon dagdrömmer inte om mr. right utan koncentrerar sig på att tjäna gud och va en bra muslim. Hon har i sitt huve ritat upp en ungefärlig bild av hur hennes man ska va. Han ska vara mycket religiös det ska va det första kravet, han ska vara en god man o alltså ha bra rykte, han ska komma o fråga om hennes hand med respekt och han behöver inte vara rik, utan ha pengar så han kan försörja sin familj. Han behöver inte se "perfekt" ut det räcker om han ser hyftsat bra ut. Huvudsaken är att insidan är fin. O han ska även ha bra framtidsplaner. Detta är denna tjejs tankar.

Vem tror ni kommer hitta den hon söker? Den första eller den andra tjejen? Och vem tror ni kommer leva lyckligast med sitt slutliga val?

Det är ganska uppenbart att den första tjejen inte kommer hitta den hon söker, då hennes krav bara kan uppfyllas i en film. Hon trånar efter kärlek och kommer troligtvis välja sin man därefter. Men hur kommer hennes liv bli då? Hon kommer bara koncentrera sig på att hon ska vara förälskad i honom o inte så mycket som lägga en blick på allt omkring det. Han kommer troligtvis inte alls vara religiös, kanske muslim vid namn, han kommer säkert ha varit med många tjejer innan henne, inga framtidsplaner och ingen särskilt intresse för att bilda familj, han kommer vara kär i hennes vackra utsida, men när hon med tiden förändras och inte är lika vacker längre kommer han med all säkerhet lämna henne. Han kommer gifta sig med en ny ung tjej och skaffa nya barn. Hans tidiga barn kanske han träffar någon gång ibland. Kvinnan är nu ensam med tre barn och alldeles förtvivlad då hon vid ögonblicket hon sett honom hoppat av skolan och skitit i allt annat. Hon har ingen utbildning och ingen tid för ett jobb med tre små barn. Och som pricken över iet är hennes hjärta brustet.

Tillskillnad från den första tjejen har den andra tjejen rimliga krav. Jag tror helhjärtat att de finns många godhjärtade religiösa män därute. Hon kommer  troligtvis att hitta den man hon söker och hon kommer gifta sig med honom. Han kommer hjälpa henne med studierna och älska hennes insida. Han kommer inte bry sig om hon blir tjock och "ful" med åren då han är förälskad i hennes personlighet. Hans framtidsplan är att bli sheik och pluggar till det nu. De både studerar och när de är klara med studierna skaffar dom barn. Tjejen är hemma med barnen dom första åren då mannen har möjlighet att försörja dom alla. Efter en tid växer barnen och börjar skolan och mamman tar fram sin utbildning och söker ett passande jobb. De både hjälps åt hemma, har fina barn, och lever lyckligt. De är inte rika och dem är inte fattiga. De har det bra och de älskar och tackar Gud för att han väglett dem. De kanske inte blev förälskade som på filmer efter fem minuter. Men de lärde sig och älska varann och de både mår mycket bra alhamdulillah.

Så vad är bäst? Att leta efter Mr. right från filmerna, eller välja sin man med den fantastiske hjärna gud alhamdulillah gett oss? För mig är det glasklart.

Maasalame!


Kommentarer
Postat av: Mariam Sadat

Salam alekom!

SV:Inshallah syster, Jag ska försöka blogga mer!Mashallah, vilken fin inlägg. Jag håller med!

2011-10-25 @ 23:18:18
URL: http://http:/narsolenskiner.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0