Al-Jabbar:Den Oemotståndlige

La ilaha illa Allah

Så mycket hat, smärta, konflikter, negativitet, fördomar.... Listan fortsätter. Varför?
Många Koffar (icke troende) anser sig ha hittat "felet" med religion. De säger "Varför finns det ondska om det finns en Gud?"
Weeeeeelll, I´ll tell you why. Allah skapade oss för att vi ska dyrka honom. På jorden är vi för att bli prövade. Det vill säga, prövade om vi är sanna troende, eller falska. Shaitan (djävulen) finns för att Allah låtit honom fresta oss. För att vi ska visa att vi kan stå emot honom (shaitan) och vara sanna troende.

Är vi sanna gör vi rätt, är vi falska, gör vi fel. På detta sätt blir vi prövade. Olika situationer dyker upp, Shaitan uppmuntrar oss att göra det dåliga i dessa situationer, men vi försöker motstå och lyckas vi och gör det rätta har vi en god gärning registrerad. MEN om vi nu inte hade haft möjligheten att göra fel, hade det inte varit något test eller hur? Därför kan vi göra fel och därför finns det ondska. Så enkelt är det. Det är människans fria vilja att göra ont på jorden, som orsakar hat, smärta, konflikter osv osv.. Det är inte Allah som har misslyckats och så råka de komma ondska, neeej Allah är Al Azeez (den Allsmäktige) han gör inte några fel.

Det är inte som att det OKEJ att göra ont, neej, de som gör ont i detta liv, kommer straffas i det nästa. Visst deras liv kanske ser jätte bra ut, massa bilar, stora hus, mycket pengar. Men det där är ingenting, Allah låter de ha allt detta för att sedan plötsligt ta det ifrån dem. Och de kanske verkar lyckliga men jag är säker på att de inte mår bra innerst inne. Det finns ingen lycka i pengar och drickande och festande. Nej, verkligen inte. Och när de når var de tror är "toppen" inser de att de fortfarande inte fyllt hålet i bröstet, de fortsätter och vill ha mer och mer och mer, de blir aldrig tillfredställda, aldrig nöjda. Och minst sagt tacksamma. De kommer aldrig uppskatta vad dem har och plötsligt kommer det försvinna från dem. Vare sig de vill det eller inte.

En dag kommer vi alla ligga ensamma i graven, och ångra vad vi gjort, men då är det försent. Det är NU vi måste vakna, just NU! Förstå att livet efter detta är evigt och ingen kommer undan det. INGEN! Finns det någon som kunnat undgå döden? Finns det en enda person som hittat ett sätt att lura döden på? Nej! Det är omöjligt. Alla dör. Är inte detta tecken nog? Wake up people time is running out

Och Allah vet bäst


Al-Azeez:Den Allsmäktige

Ya Allah

Jag ber dig, och bara dig, min älskade Allah.
Led mig på den rätta vägen, led mig till Dig.

Oh du store Allah.
Inga ord är Dig tillräckliga, inga meningar Dig värda.
Men jag ber Dig, min älskade Allah:
Låt mig få vara bland de lyckliga, vars ansikten kommer lysa i din närvaro.
Låt mig vara bland de lyckliga, vilka kommer träda in i ditt ljuva hem, Janna.
Låt mig vara bland de lyckliga, som kommer få se ditt vackra ansikte.
Låt mig vara bland de lyckliga, som Du kommer omfamna.
Låt mig vara bland de, som Du anser sanna.
Låt mig, ya Robbi, låt mig vara bland de lyckliga

Ameen!

RSS 2.0